29 Nisan 2013 Pazartesi

Ankara'da ucuz sigorta yaptırılabilecek yerler?

Ankara’daki dostlarımız, trafik sigortası fiyatları başta olmak üzere birçok sigorta türü için ( konut sigortası, dask, seyahat sağlık vb. ) en uygun ücret teklifini nereden alacakları konusunda bana fikir danışıyorlar. İzmir’den onlara yardım edebilmem pek güç ama yol gösteriyorum.

Nasıl mı?

Anlatayım. Bence ucuz sigorta şirketi diye bir şey kesinlikle günümüzde söz konusu değil.

Anlamadımi bütün şirketler pahalı mı?

Elbette anlatmak istediğim bu değil, anlatmak istediğim şirketler farklı alanlarda, değişik araç türlerine, birbiriyle ilgisi olmayan bireylere göre fiyat verebilmektedirler. Bu bağlamda benim ya da herhangi birinin sizi çeşitli şekillerde yönlendirmesi doğru olmayacaktır.

Ankara’da oturuyorum ve ucuz trafik sigortası yaptırmak istiyorum, nasıl bir yol izlemeliyim?

Evet, bu soruya verebileceğim birkaç çeşit cevap var. Birincisi elbette ki araştırarak. En iyi fiyat sadece araştırarak bulunur. Size bir acente olarak sır vermem gerektiğini düşünüyorum. Biz acente çalışanları periyodik fiyat değişimlerinden bir süre sonra nerede en ucuz fiyatı elde edebileceğimizi az çok tahmin edebiliyoruz. Zaten sigorta yenilemelerinde bu yöntemle müşterilerimize en uygun fiyatı veriyoruz ki başka acentelerden fiyat alıp portföyümüzden eksilme olmasın.

Ucuz trafik sigortasının bize zararı olur mu diye sorabilirsiniz. Bu soruya yanıt verme hakkımı herhangi bir başka yazıya saklıyorum.

En çok poliçe satan şirketlerden vazgeçmiyor müşterilerim genelde. Ben de her şirketin gayet iyi çalıştığını düşünüyorum ama bazı şirketler daha fazla personel ile hizmet veriyor ve daha köklü geçmişe sahipler. Bu da kadrodaki bireylerin çok şey görmüş olmalarını açıklar ve herhangi bir sorunda daha kolay hizmet alabilirsiniz.

Anadolu Sigorta, bireysel olarak sigortalarımı yaptırdığım şirkettir. Axa Sigorta, Ak sigorta bunlar da gayet iyi fiyat veriyorlar ve çok da güzel hizmetleri var. Daha adını sayamadığım birçok şirket ( Mesela Ergo sigorta ) sizlere yardımcı olabilir. En yakın acenteye bu bilgilerle gittiğinizde zaten size en iyi fiyatları sunacaktır.

 


Ankara'da ucuz sigorta yaptırılabilecek yerler?

27 Nisan 2013 Cumartesi

Trafik sigortası acenteleri

Trafik sigortası yaptırmak isteyen bireyler, kısa süre acente arayışına giriyor. Sigorta poliçesini, neredeyse bütün sigorta acenteleri yapabilmektedir. Bunun için de kuşkusuz elementer branşta hizmet veren bir sigorta acentesi olmaları gerekmektedir.

Sigorta poliçesi düzenleme kısmında branş farkı nedir?

Aracılık hizmeti veren küçük / büyük işletmeler, sigorta şirketleriyle çeşitli şekillerde anlaşma yaparlar. Bu anlaşmalarda, hangi alanda şirketin bir dalı olarak müşteriye hizmet verecekleri yazar. Elementer alan, genel olarak trafik sigortası, kasko sigortası, konut sigortası, dask gibi alanları kapsamaktadır. Örnek vermek gerekirse hayat farklı bir branştır ve acentelerin çoğu hayat konusunda hizmet vermezler. Bunun nedeni, hayat sigortasına genelde bankalarda, kredi çekerken ihtiyaç olması, uzun süreli bir poliçe olması ve bankaların bu konuda müşterilere daha farklı hizmet vermesi gösterilebilir. Mesela, bir banka müşterisine kredi veriyorsa hayat sigortası aksamasın ister bu yüzden sigorta poliçesini bankanın yapması daha kolay olur. Sigortayı yapar ve müşteri ücreti öder. Oysa bizim gibi aracılık hizmeti yapan yerler, müşterinin uzun süre peşinden koşar ve sigorta poliçesini yaptırması gerektiğini defalarca anlatır. Bu bir kişisel deneyimdir, yoksa herkes böyledir ve sistem böyle işler demek değildir amacım.

Gelelim trafik sigortası acenelerine, tam olarak nerede bulur, nasıl iletişime geçeriz?

Türkiye’nin birçok yerinde rahatlıkla trafik sigortanızı yaptırabilirsiniz. Özellikle büyük şehirler; İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Antalya, Adana gibi yerlerde sigorta acentesi bulmak biraz daha kolaydır. Bu bağlamda şirketlerin sitesini kullanabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse; Anadolu sigorta, Ak sigorta, Axa sigorta, Ergo sigorta bu konuda müşteri adaylarına internet üzerinden kendilerine en yakın acenteyi bulabilmeleri için olanak sağlamış durumdadır. Neredeyse her şirketin böyle bir hizmeti vardır, verilen sigorta şirketi isimleri model olarak gösterilmiştir.


Trafik sigortası acenteleri

20 Nisan 2013 Cumartesi

Araç Sigorta Fiyatları (Taşıt Sigortaları)

2013 yılında ciddi bir değişime uğrayan sigorta sektöründe bireyler, acentelerden gelen tekliflerden sonra direkt olarak internete girerek fiyat araştırması yapmaya başlıyorlar.

Özellikle eski model araçları olan bireyler, arabamı zaten şu fiyata aldım, bu denli yüksek bir sigorta bedeli nasıl çıkar diye sıkça yakınıyorlar. Tabi burada acente olarak bizlerin yapabileceği bir şey bulunmuyor. İndirimi olan müşterilere bile çok ciddi ücretler çıktığını tecrübe ettik.

Zorunlu trafik sigortası yaptırmak isteyen bireyler nasıl bir yol izleyebilir?

Ben sigorta acente yetkilisi olmanın yanında bir bireyim de. Ben de sigorta yaptırıyorum ve her ne zaman sigorta yaptırcak olsam birkaç şirketten fiyat alıyorum. Nitekim şirketler arası fiyatlar değişebiliyor.

 

Geçen iki müşterim geldi, biri nissan qashqai araca sahip modelini tam bilmiyorum. Diğeri Şahin model bir araca sahip ve sigortaları arasında biraz fark oluştu. Bunu müşteriye açıklamak zor oluyor tabi ki. Şahin, Doğan, Kartal, lada samara, clio, laguna, megane, toyota corolla bu tip araçlara sahip birçok müşterim var.

 

Onları da bilgilendirmek adına TSRSB’nın rehber tarifesini yayınlıyorum. Bu tarife baz alınarak sigorta fiyatları düşünülebilir. Bu tarife, size iller arası fiyat farkını gösterecektir.

Bu bilinçle sigorta yaptırmaya giderseniz işiniz daha kolay olabilir.

Herhangi bir soru/sorun olursa yorum bölümü aracılığıyla bizlere yorumlarınızı gönderebilirsiniz. İletişim bölümünü kullanarak da iletişim sağlayabilirsiniz.

Bir de hususi otomobillerin yerine okul taşıtları, ticari taksiler ve dolmuşların durumunu düşünürseniz aslında ne demek istediğimi biraz daha anlayacaksınız.

 

 

TSRSB rehber tarifesi için buraya bakabilirsiniz.


Araç Sigorta Fiyatları (Taşıt Sigortaları)

13 Nisan 2013 Cumartesi

Zorunlu Trafik Sigortası Ne Kadar?

Sigorta sektöründe çalışan her birey, zaman zaman bu soruyu duyuyordur diye düşünüyorum. Acentenin kapısından kafasını uzatıp, sigorta fiyatı soran müşteri profili diye tanımlıyorum ben bunu. Buradan şu sonuç çıkarılmasın; müşterisini ciddiye almayan acente profili. Lakin müşteri potansiyeli olan bireye defalarca bilgileri olmadan buna bakamayacağımızı söylememize rağmen, 95 model şahin, ne kadar çıkar sigortası? konusunda ısrarcı olan müşterilerimiz var. Bu ek bilgiyi verdikten sonra biraz daha işin detaylarına inip, kartları açmak istiyorum. Sigortacı olarak, sektördeki yeniliklerin bizleri nasıl etkilediği konusunda biraz sizleri bilgilendirmek istiyorum.

 

Zorunlu trafik sigortasında meydana gelen fiyat artışları, sigorta acentelerini nasıl etkiledi?

  • Müşteri potansiyeli olan bireyler ve direkt müşteriniz olan bireyler başka sigorta acentelerinden / şirketlerinden fiyat alır hale geldi.
  • Her bireyin müşteriniz olabilme potansiyeli oluştu. Çok büyük bir gönül bağı olmayan her birey sigortacısını değiştirebilir hale geldi.
  • Fiyatlardaki artış, bir sigorta poliçesi üzerinden kazandığınız parayı arttırdı. % olarak neredeyse iki katına çıkan bir kâr söz konusu.
  • Hasar sürprim yüzdesinde düşüş de yakında yaşanacaktır diye düşünüyorum. Özellikle küçük meblalı kazaları bireyler kendileri yaptırabilirler.

Zorunlu trafik sigortası ne kadar sorusunun yanıtını mı bekliyoruz?

Her ilde farklı bir fiyat ile karşılaşabilirsiniz. İzmir, Ankara ve İstanbul plakalı bir aracınız varsa en yüksek primlerden birini ödeyeceğinize emin olabilirsiniz. Trafik yoğunluğu ve kaza oranı nedeniyle bu illerin bir sürpirimi her daim vardır. Yakında bu sistemin değişeceği söyleniyor. Her ilde benzer fiyatlar uygulamasına geçilecek diye söylentiler var. Şehirlere değil, bireylere uygulanacak sürprimler, kaza yapmayan, trafik cezası yemeyen herkes sigortaya çok daha ucuz meblalar ile ulaşabilecek.

Soru / sorun ve önerileriniz için yorum bölümümüz aktiftir.


Zorunlu Trafik Sigortası Ne Kadar?

Reklam / İletişim

Sitemizde gördüğünüz ve beğenmediğiniz herhangi bir şey için ya da reklam vermek için bizlere ulaşabilirsiniz. Özellikle sigorta acenteleri için reklam seçenekleri sunabiliriz.

 

Tel : 0555 – 748 60 95

Mail : ersin@monoksit.com


Reklam / İletişim