31 Temmuz 2013 Çarşamba

Çekicili Trafik Sigortası Hangi Şirketlerde Var, Ücreti Ne Kadar?

Sigorta, bireylerin risklerini üstlenen bir yapıdır ve bu yüzden de bireyler genelde hasar anında yaptırdıkları sigortanın ne kadar faydalı bir yatırım olduğunu anlıyorlar. Kimi araçlar, yaşları nedeniyle kasko sigortasından uzak kalmak zorunda kalıyorlar. Bu araçlar genelde 10 yaş ve üstü araçlar. Bu tip arabalarda yolda kalma gibi sorunlar zaman zaman yaşanabiliyor. Bu tip sorunlarda cebinizden çıkacak para miktarı en düşük olarak 100 TL civarıdır. Bu sadece bir yolda kalma sorunu için vereceğiniz tutardır. Peki bu riski sigorta şirketine  yüklemek isterseniz sigorta şirketine vereceğiniz tutar nedir?

Yaklaşık olarak 30 TL, evet yanlış görmüyorsunuz. Bu ücrete 1 yıl boyunca çekici hizmetinden 7 gün 24 saat ücretsiz olarak faydalanabiliyorsunuz. Herhangi bir yolda kalma anında tek yapmanız gereken sigorta müşteri hizmetlerini kısa süre içerisinde aramaktır.

Bu konuda sıkça sorulan sorular listesi hazırlayarak sizlere yardımcı olmak isterim.

Sigortamı İzmir’de yaptırdım, İstanbul’da yolda kaldım, sigorta çekici gönderir mi?

Evet, ülkemizin her yerinde bu hizmetten faydalanabilirsiniz.

Çekici hizmetini birden fazla kere kullanabilir miyim?

Evet, elbette. Geçen gün bir müşterim sene içerisinde 2 kere kullandığını söyledi ve yenilenen poliçesinde mutlaka çekici hizmetini istediğini belirtti. Aradaki fark 30 TL civarıydı ve bunu gözü kapalı vereceğini beyan etti. Kaskosu olmayan araçlar için çekicili sigorta hizmeti gerçekten büyük avantaj. Yaş faktörü de göz önüne alındığında çekici hizmeti için yapılan yatırım çok makul ve mantıklı geliyor bana.

Hangi sigorta şirketleri çekicili sigorta avantajı sunuyor?

Günümüzde birçok şirketin bu alanda yatırımları ve hizmetleri var. Benim bildiğim anadolu sigorta, ergo sigorta gibi şirketler bu hizmeti sunuyor. Diğer şirketlerin de %90′ı bu olanakları müşterilerine tanıyorlar. Tek tek isim yazmayı pek gerekli bulmuyorum. Zaten sigorta acentenize danıştığınız zaman bu konuda sizi bilgilendireceklerdir. Sigortaya ek olan bu paketi size anlatmak onlar için de vazgeçilmez bir keyif olacaktır, nitekim müşterinin memnuniyeti sigortacıyı direkt olarak etkileyen faktörler arasında yer almaktadır.

 

 


Çekicili Trafik Sigortası Hangi Şirketlerde Var, Ücreti Ne Kadar?