5 Ağustos 2013 Pazartesi

Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulaması Değişiklikliği

Bir süredir sizlerle trafik sigortası hakkında güncel ve doğru bilgiyi paylaşmayı kendimize vazife edindik. İnternet üzerinde, zorunlu mali sorumluluk sigortaları hakkında ne kadar bilgi varsa tarıyor, işinize yarayacakları, anlayacağınız dilde sizlere aktarıyoruz.

TSRSB yeni bir haber yayınlayarak, yeni yılda hayatımıza girecek bir takım değişikliklerden bizleri haberdar etti.

Yeni yılda trafik sigortası fiyatları ve poliçelerde ne gibi değişiklikler olacağını kabaca size anlatalım.

  • Sigorta şirketleri, 1 ay boyunca belirledikleri tarifelerde değişiklik yapamayacaklar. Böylece ay içinde belirli fiyat çıkan trafik sigortası, aynı ay içinde birkaç gün sonra farklı bir fiyatta müşteriye yansımayacak. Bu değişiklik, zorlanan sigorta acenteleri ve aracılar için gayet yerinde ve güzel. Lakin yeni ayın ilk günü yenilenecek poliçelere erken fiyat vermek yine yanlış olabilir, acenteler buna dikkat edecektir.
  • Benim çözümlememe göre, yeni yılda trafik sigortası fiyatını internet aracılığıyla, şirket web sitelerinden yapabileceksiniz. böylece en iyi fiyatı bulduktan sonra, acentelerle iletişim kurabileceksiniz. Bu da gayet yerinde bir uygulama olacak. Acentelerin de işini kolaylaştıracak.
  • Şöyle bir madde var

    İndirim ve artırım basamakları muhafaza edilmiş olup uygulanacak indirim ve artırım oranlarının
    belirlenmesi şirketlere bırakılmıştır.

Bu bilgiler ışığında yeni yılda zorunlu mali sorumluluk poliçelerinde bir nevi rahatlama görülebilir. Şirketi ucuz fiyat veren acenteler, her zaman olduğu gibi işlerini rahatlıkla görebilecekler.

Yazıda bahsedilen bilgiler, TSRSB internet sitesinden alınmıştır.

 

 


Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulaması Değişiklikliği