27 Nisan 2013 Cumartesi

Trafik sigortası acenteleri

Trafik sigortası yaptırmak isteyen bireyler, kısa süre acente arayışına giriyor. Sigorta poliçesini, neredeyse bütün sigorta acenteleri yapabilmektedir. Bunun için de kuşkusuz elementer branşta hizmet veren bir sigorta acentesi olmaları gerekmektedir.

Sigorta poliçesi düzenleme kısmında branş farkı nedir?

Aracılık hizmeti veren küçük / büyük işletmeler, sigorta şirketleriyle çeşitli şekillerde anlaşma yaparlar. Bu anlaşmalarda, hangi alanda şirketin bir dalı olarak müşteriye hizmet verecekleri yazar. Elementer alan, genel olarak trafik sigortası, kasko sigortası, konut sigortası, dask gibi alanları kapsamaktadır. Örnek vermek gerekirse hayat farklı bir branştır ve acentelerin çoğu hayat konusunda hizmet vermezler. Bunun nedeni, hayat sigortasına genelde bankalarda, kredi çekerken ihtiyaç olması, uzun süreli bir poliçe olması ve bankaların bu konuda müşterilere daha farklı hizmet vermesi gösterilebilir. Mesela, bir banka müşterisine kredi veriyorsa hayat sigortası aksamasın ister bu yüzden sigorta poliçesini bankanın yapması daha kolay olur. Sigortayı yapar ve müşteri ücreti öder. Oysa bizim gibi aracılık hizmeti yapan yerler, müşterinin uzun süre peşinden koşar ve sigorta poliçesini yaptırması gerektiğini defalarca anlatır. Bu bir kişisel deneyimdir, yoksa herkes böyledir ve sistem böyle işler demek değildir amacım.

Gelelim trafik sigortası acenelerine, tam olarak nerede bulur, nasıl iletişime geçeriz?

Türkiye’nin birçok yerinde rahatlıkla trafik sigortanızı yaptırabilirsiniz. Özellikle büyük şehirler; İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Antalya, Adana gibi yerlerde sigorta acentesi bulmak biraz daha kolaydır. Bu bağlamda şirketlerin sitesini kullanabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse; Anadolu sigorta, Ak sigorta, Axa sigorta, Ergo sigorta bu konuda müşteri adaylarına internet üzerinden kendilerine en yakın acenteyi bulabilmeleri için olanak sağlamış durumdadır. Neredeyse her şirketin böyle bir hizmeti vardır, verilen sigorta şirketi isimleri model olarak gösterilmiştir.


Trafik sigortası acenteleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder