13 Nisan 2013 Cumartesi

Zorunlu Trafik Sigortası Ne Kadar?

Sigorta sektöründe çalışan her birey, zaman zaman bu soruyu duyuyordur diye düşünüyorum. Acentenin kapısından kafasını uzatıp, sigorta fiyatı soran müşteri profili diye tanımlıyorum ben bunu. Buradan şu sonuç çıkarılmasın; müşterisini ciddiye almayan acente profili. Lakin müşteri potansiyeli olan bireye defalarca bilgileri olmadan buna bakamayacağımızı söylememize rağmen, 95 model şahin, ne kadar çıkar sigortası? konusunda ısrarcı olan müşterilerimiz var. Bu ek bilgiyi verdikten sonra biraz daha işin detaylarına inip, kartları açmak istiyorum. Sigortacı olarak, sektördeki yeniliklerin bizleri nasıl etkilediği konusunda biraz sizleri bilgilendirmek istiyorum.

 

Zorunlu trafik sigortasında meydana gelen fiyat artışları, sigorta acentelerini nasıl etkiledi?

  • Müşteri potansiyeli olan bireyler ve direkt müşteriniz olan bireyler başka sigorta acentelerinden / şirketlerinden fiyat alır hale geldi.
  • Her bireyin müşteriniz olabilme potansiyeli oluştu. Çok büyük bir gönül bağı olmayan her birey sigortacısını değiştirebilir hale geldi.
  • Fiyatlardaki artış, bir sigorta poliçesi üzerinden kazandığınız parayı arttırdı. % olarak neredeyse iki katına çıkan bir kâr söz konusu.
  • Hasar sürprim yüzdesinde düşüş de yakında yaşanacaktır diye düşünüyorum. Özellikle küçük meblalı kazaları bireyler kendileri yaptırabilirler.

Zorunlu trafik sigortası ne kadar sorusunun yanıtını mı bekliyoruz?

Her ilde farklı bir fiyat ile karşılaşabilirsiniz. İzmir, Ankara ve İstanbul plakalı bir aracınız varsa en yüksek primlerden birini ödeyeceğinize emin olabilirsiniz. Trafik yoğunluğu ve kaza oranı nedeniyle bu illerin bir sürpirimi her daim vardır. Yakında bu sistemin değişeceği söyleniyor. Her ilde benzer fiyatlar uygulamasına geçilecek diye söylentiler var. Şehirlere değil, bireylere uygulanacak sürprimler, kaza yapmayan, trafik cezası yemeyen herkes sigortaya çok daha ucuz meblalar ile ulaşabilecek.

Soru / sorun ve önerileriniz için yorum bölümümüz aktiftir.


Zorunlu Trafik Sigortası Ne Kadar?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder