15 Şubat 2013 Cuma

Araba Almadan Trafik Sigortası Fiyatını Öğrenebilir Miyim?

Sigorta müşterilerinin en temel isteklerinden biri de ekonomi yapıp daha aracı almadan fiyat öğrenmeye meyilli olmalarıdır. Araç sigortalarının fiyatlarını, henüz noter satışı yapılmadan bilmek isterler. Böyle olunca aracı almaktan vazgeçeceklermiş gibi bir his uyanabilir. Ben bu güne kadar alacağı arabadan vazgeçeni görmedim ama merak ederler. Piyasa araştırması yaptıktan sonra çeşitli sigorta acentelerinden teklif poliçe bilgilerine ulaşırlar. Bu bilgilerin genele çok büyük bir anlamı yoktur çünkü sıfır araç söz konusu değilse fiyat değişebilir. Zaman zaman aracın geçmişi de fiyata etki edebiliyor. Sıfır araçlarda TC Kimlik numarası ile girilen teklifler genelde aynı şekilde çıkabiliyor. Sigorta şirketlerinin günümüzde araç marka ve modeline göre fiyat teklifi yaptıkları söyleniyor. Bu acentelerin de sıkça karşılaştıkları bir durum olsa gerek. Aynı yaşta araçlar, benzer yaştaki sürücüler üzerine yapılan farklı marka araç sorgulamalarında fiyat farkı oluşabiliyor. Bu da sigorta acentelerini her yaptıkları işte ezbere değil, araştırarak fiyat vermeye itiyor.

Aracı almadan trafik sigortası fiyatı öğrenebilirsiniz ancak bunun bir bağlayıcılığı çoğu zaman olmaz. Aracı aldıktan sonra fiyatta çok küçük de olsa değişiklikler olabilir. Eğer sıfır araçsa fiyatın aynı kalma oranı daha yüksektir hatta kesin gibi görülebilir.

Ancak;

Trafik sigortası teklifi aldıktan bir süre sonra araba alırsanız ( örnek olarak ay atlama olursa. şubat sonu sorup aracı mart ayının ortasında servisten çıkarırsanız ) sorun çıkabilir. Müşteriler, kendilerine verilen ilk fiyat ile ikinci fiyat birbirini tutmadığı vakit sizi yalancı olarak görebiliyorlar. Oysa ilk fiyattan düşük olan ikinci fiyat genelde onları mutlu eden detaylar arasında yer alıyor.

Yine de bizler bir şeyi almadan fiyat teklifi almayı doğru bulmuyoruz. Özellikle acenteden içeri girip;

2001 model fiyat toyota corolla trafik sigortası ne kadara çıkar?

gibi sorular olunca insan biraz garip karşılayabiliyor. Bu araç yeni mi, alındı mı, alındıysa noter satış belgeleri nerede?

Ben sadece fiyat öğrenmek istiyorum dediğinde anlıyorsunuz zaten müşterinin asıl amacını. Onu bir miktar bir sandalyeye oturtup bilgileri almalısınız. Genelde bu tip müşteriler sigortayı size yaptırmazlar ama olsun, işimiz bu der fiyat teklifi çıkarırsınız.


Araba Almadan Trafik Sigortası Fiyatını Öğrenebilir Miyim?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder