3 Şubat 2013 Pazar

Trafik sigortası hesaplaması

Trafik sigortası fiyatlarının değişmesiyle birlikte bireyler zaman zaman kendileri, trafik sigortası fiyatlarını hesaplamak istiyorlar. Bu şu an için zor bir değerlendirme olacaktır ve büyük ihtimalle doğru sonucu vermeyecektir. Bunun nedeni ise artık trafik sigortalarında çok farklı kriterlerin göz önünde bulunduruluyor olması gösterilebilir. Bireyin yaşı başlıca kriter. Lâkin aynı yaşta iki kişiye de farklı ücretler çıkabiliyor.

Trafik sigortası ücretini acenteye gitmeden hesaplayabilir miyiz?

Günümüz şartlarında pek mümkün değildir. Ancak tahminde bulunabilirsiniz. Bu da plaka, yaş, indirim gibi değerlere göre belirlenebilir. Şirketten şirkete bu fiyatların değiştiği düşünülürse aslında pek de gerekli görünmeyen bir olaydır. Tek tek acente gezebilir ya da birkaç şirketten fiyat alabilen, birkaç şirketle çalışan acentelere gidilebilir. Bu da en ucuz sigorta poliçesini yaptıracağınıza garanti değildir.

Sigorta acentesi olan, herhangi bir şekilde sigorta acentesiyle işi olanlar bilirler.  Zaman zaman müşteri gelir ve ” HYUNDAI arabam var, trafik sigortası ne kadar ” diye soruverir. Tabi bu biraz da kaba soruş şeklidir.

Hele bir oturun, fiyat çıkaralım dersiniz ve müşteriyi içeriye davet edersiniz.

- TC Kimlik numarası alabilir miyim?

+ Fiyatı söyleseniz yeter, yaptırmayacağım.

- Fiyat verebilmemiz için TC kimlik numaranız ile sisteme giriş yapmamız gerekiyor.

( TC kimlik numarası istenmeye istenmeye verilir )

ve fiyat çıktığında müşteriye hep pahalı gelir.

Ben bu güne kadar herhangi bir trafik sigortası fiyatının müşteriyi mutlu ettiğini görmedim. Ancak her ne kadar olmasını istemesek de kaza anında insanların ilk sarıldıkları şeydir ve çok büyük bir güvencedir. Aynı zamanda iyi bir yatırım olduğunu da düşünüyorum bireysel olarak.

Zaman zaman müşterilerimizle diyaloglarımızı da aktararak meseleyi sıkıcı hale gitmekten kurtarmak istiyoruz, bizi umarım mazur görürsünüz.


Trafik sigortası hesaplaması

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder