3 Şubat 2013 Pazar

Trafik sigortası fiyatları 2013

Zorunlu trafik sigortası hakkında bizlere en çok sorulan soru hakkında özel bir sayfa hazırlamak istedik. Birkaç yıl önce her şirkete ” kendi fiyat tarifenizi uygulayabilirsiniz ” diye özetlenen kolaylık tanındı. Bununla birlikte zorunlu trafik sigortasında işler biraz değişti. Eskiden bilindiği üzere herkes aynı fiyatı vermek zorundaydı ve bu yüzden de trafik sigortasında müşteri kaybı ya da artışı yaşanmıyordu. Lâkin günümüzde durum biraz değişti. Şirketler, kendi belirledikleri kriterler çerçevesinde fiyatlandırma yapmaya başlayınca müşteriler de haklı olarak birçok şirketin fiyatını öğrenmeden sigorta yaptırmaz oldu. Hal böyle olunca sigortacılardan da tüm yükü sırtlanmaları beklendi. Özellikle tek şirketle çalışan sigortacıların şu sıralar işi oldukça zorlaştı. Acente geleceği şirketin fiyat politikasına bağlandı ve buna göre geleceği şekillendi. Yeri geldi, uzunca süre iş yapamadı, yeri geldi bölgesindeki en iyi işleri yaptı.

 

İşte bu yüzden trafik sigortası fiyatlarına 2013 yılı için değinmek istedik. 2013 yılına girer girmez, şirketler fiyat politikalarıyla biraz oynadılar. Nitekim 2012′nin sonunda, hedefine ulaşan şirketler zam yapmış, hedefine ulaşamayanlar da indirime gitmişti. ( bu bizlerin tahminidir. kesin böyle bir şey var demek doğru değildir. ) 2013 yılı, şirketler için her şeyin başlangıcı oldu. Ancak biz acentelerin beklemediği bir şey oldu yeni yılda. Hele ki geçen sene poliçe yaptıran müşterilerin, ocak ayındaki yenileme talepleri şaşırtıcıydı. Fiyatlar arasında çok büyük farklar çıkıyor, bu da bizi yoruyordu. Doğrusunu söylemek gerekirse ben sigortacı olarak müşteriyi ikna çalışmalarında bir miktar zorlanıyordum. Müşteriler de çeşitli şirketlerden teklif almak istediklerini yineliyorlardı. Bu, müşterinin en doğal hakkıdır çünkü fiyatlarda çok büyük farklar göze çarpıyor. Sigortacı kimliğimizden çıkıp bireysel olarak düşündüğümüzde müşteri düşüncelerinde herhangi bir maraz bulamıyoruz. Salt bu nedenle birden fazla şirketle çalışmayı meslektaşlarıma öneriyorum. Gelen müşteriyi kaybetmemek için bu şart. Sakın ola ki bunu gözden kaçırmayın.

 

Yazımızı bir sonuca bağlamak gerekirse, 2013 yılı şirketler için de acenteler için de hayırlı olsun demek doğru olacaktır. Müşteri için biraz fiyat araştırmanın dışında pek bir zorluğu olmayacak.

 

Ben 2013 yılında 200 liranın aşağısında herhangi bir sigorta poliçesi görmedim. ( izmir, ankara ve istanbul özelinde konuşuyorum. )

 

 


Trafik sigortası fiyatları 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder