4 Şubat 2013 Pazartesi

Zorunlu trafik sigortası iptali ( iptal işlemleri, satış )

Bugün zorunlu trafik sigortaları hakkında can alıcı noktalardan birinden bahsedeceğiz. Bilindiği üzere trafik sigortaları, zorunlu sigortalar kapsamındadır.

Peki hangi durumlarda zorunlu trafik sigortası iptal olur?

Trafik sigortanızı, araç satışı ile birlikte iptal edebilirsiniz. Sigortalar, asılları acenteler ya da şirketler tarafından alınmadan iptal edilemezler. Bu önemli bir detaydır. Bu yüzden trafik sigortası iptal işlemi için herhangi bir yere gittiğinizde sizden sigorta belgesini isteyecektir. Tabi iptal için bir de noterden araç satışına ilişkin belge de gerekidir.

Trafik sigortamı iptal ettim, ücreti ne zaman alırım?

Bu işlem ödemeyi hangi yolla yaptığınıza göre değişmektedir. Normal şartlar altında aynı gün ya da ertesi gün para teslimi yapılabilmektedir. Eğer ödeme kredi kartı ile olduysa, geri ödeme de kredi kartına yapılmaktadır. Acenteler, iptal işleminden sonra sizlere ne kadarlık bir alacağınız olduğunu gösteren bir kağıt imzalatmaktadırlar. Bu kağıdı dikkatle okumanızı öneririz.

Trafik sigortamı iptal etmeden yeni aracıma aktarabilir miyim?

Bir süre önce böyle bir hizmet vardı, hasarsızlığınızı yeni aldığınız araca aktarabiliyordunuz. Ancak şimdilerde yeni araç, yeni poliçe mantığı var var her şey sıfırdan yapılıyor. Hasarsızlık indiriminden faydalanamıyorsunuz.

Aracı yeni aldım, ne kadar süre trafik sigortası yaptırmadan kullanabilirim?

Yeni araç alımlarında bildiğim kadarıyla 10 güne kadar eski sigorta geçerli oluyor. Ancak trafik polisi kontrolünce noter belgesi geçerli olmuyor diye biliyorum. Bu yüzden bir an önce ( tercihen arabayı aldığınız an ) trafik sigortası poliçenizi yaptırınız. Trafik sigortasını belirtilen tarihlerde yaptırmaz, aksatırsanız gecikme faizi ile karşı karşıya kalırsınız ki bu, sigortacılar ve müşteri tarafından istenmeyen bir durumdur. Fiyat ne kadar artarsa poliçeyi satmak o kadar zor olur.

 


Zorunlu trafik sigortası iptali ( iptal işlemleri, satış )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder