9 Şubat 2013 Cumartesi

Ticari Taksi Zorunlu Trafik Sigortası Fiyatları Neden Pahalı?

Müşterilerimizin ve ziyaretçilerimizin istekleri üzerine her daim onları bilgilendirmek için yazılar yazmaya çalışıyoruz.

Ticari taksiler, tıpkı dolmuşlar gibi risk oranı yüksek araçlardır. Ticari taksiler, 7 gün 24 saat trafikte oldukları için her daim büyük risk taşımaktadırlar. Bazı taksici dostlarımız “ iyi ama benim 2-3 senedir hiç kazam yok ” gibi şeyler söyüyorlar. Bireylere özel fiyatlandırma genelde mümkün olmuyor. Risk taşıyan araçlara / araç gruplarına bu tür fiyatlar çıkmasını çok yadırgamamak lazım. Evet ama biz usta şöförüz diyen taksici dostlarımız da yok değil. Ancak trafikte bir anlık dalgınlık ustalık falan da dinlemiyor. Bir de istatistiksel veriler göz önüne alındığında ticari taksi sigortalarının bu düzeyde çıkması çok yadırganmamalı. Herhangi bir kaza anında sigorta şirketinin yükü de bir hayli fazla oluyor. Bir de şöyle bir şey var, normal bir ticari taksi günde 2-3 şöför değiştirmektedir. Bu da demek oluyor ki 3 farklı risk söz konusu. Tek bir şöförün dikkati yetmiyor, aynı aracı birden fazla kişi kullanabiliyor. Tabi 5 bin TL‘lik bir trafik sigortası poliçe teklifi ile karşılaşırsanız iki şeyi düşünebilirsiniz. İlk olarak daha önceden kazanız olabilir. Daha önceden kaza yaptıysanız trafik sigortanız yüksek çıkacaktır. İkincil olarak da o şirket ticari taksi sigortası yapmak istemiyor olabilir. Genelde şirketler sigortalamak istemedikleri araçlara bu tip yüksek fiyatlar veriyorlar. ( bu tecrübe ile edinilmiş bir bilgidir. Kesinliği yoktur ve başka değişkenler de söz konusu olabilir. )

Ticari taksi trafik sigortası neden pahalı sorusunun yanıtı aslında bu satırlarda gizlidir. En ucuz ticari taksi trafik sigortası için bir miktar araştırma yapmanız gerekebilir. Şirketlere fiyat sorup en ucuzu bulabilirsiniz. Bazı odalar, tüm taksileri aynı yerden sigortalatıp taksicilerin kârına olan işler de yapıyor diye biliyorum.

 


Ticari Taksi Zorunlu Trafik Sigortası Fiyatları Neden Pahalı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder